ТЕС статия снимка

Какво представлява ТЕС (техники за емоционална свобода) и защо работи толкова добре в различни области?

Техниките за емоционална свобода ® (ТЕС) са най-известния представител на техники от енергийната психология. Известни са още като Техники с потупване, меридианно потупване, ТЕС потупване и др. Те комбинират достиженията на когнитивните (аналитичните) терапии от западната медицинска наука с древното източно знание за тялото и фините енергии, които протичат в него. Това са енергиите, които се регистрират със съвременните медицински уреди при правене на електро-кардиограма или електро-енцефалограма и др. Докато съвременната западна медицина подценява влиянието на мислите и чувствата върху възникването на болестите, а вербалните психотерапии игнорират физиологичните реакции на тялото при изпитването на емоции и не правят нищо за освобождаването му от тях, ТЕС е техника за ума и тялото едновременно.

Самата техника представлява потупване с пръсти по 10-на акупунктурни точки по лицето и тялото, докато се изпитва негативната емоция, което помага за бързото, в рамките на няколко минути, освобождаване от неприятното чувство. При медицински изследвания е установено, че това потупване изпраща успокоителен сигнал до центъра в мозъка, отговарящ за реакцията ни „борба или бягство“. Този сигнал прекъсва връзката между мисълта, чувството и физическото усещане на тялото, които съответстват на това негативно чувство или физическа болка. „Изтриването“ на негативното чувство възстановява капацитета за рационално мислене и способностите за намиране на решения.

ТЕС може да се прилага както в момента, така и за минали критични ситуации, които са оставили отражение върху начина ни мислене и възприятие за нас и света. Поради тази причина техниката показва висока ефективност при депресии, фобии, тревожни и компулсивни разстройства, ПТСР, безсъние, болки и физически заболявания. С тази техника е по-достъпно от всякога да се освободим от алергии, пристрастявания към алкохол и цигари, наднормено тегло, да влезем в блестяща физическа форма, да подобрим самочувствието си, да увеличим творческия си потенциал. Когато ТЕС и другите техники от енергийната психология се използват за постигане на върхови постижения в бизнеса, спорта или в личен план, те разкриват и елиминират подсъзнателни вътрешни конфликти и ограничаващи убеждения, които са пречка пред успеха на индивида.

КАКВО КАЗВАТ СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ ЛИДЕРИ ЗА ТЕС?

д-р Дийпак Чопра:
„ТЕС дава огромни възможности за изцеление.“

Кандис Пърт, международно признат учен в област на невробиологията и фармакологията:
„ТЕС е начело на движението за нов начин на изцеление.“

Д-р Норм Шийли, Президент на Институт за здравето „Холос“:
„Терапиите, базирани на меридианните енергии като ТЕС са несравними по ефективност спрямо себестойността си и простотата си.“

Луиз Хей:
„Ако ще подобряваш живота си, не е достатъчно само ‘да мислиш позитивно’. Използвай ТЕС да разчистиш проблемите си и да продължиш напред с живота си.“

Джак Канфийлд, автор на бестселъра „Пилешка супа за душата“:
„ТЕС е най-мощната нова технология за трансформация, която се е появявала от години.“

Comments are closed.